Latest Updates

Cameron Highland

Alhamdulillah, untuk kesekian kalinya  saya sekeluarga berkesempatan untuk ke Cameron Highland…
Bertolak seawal 6.00pagi dari Masjid Tanah, mengharapkan perjalanan lancar dan tiada traffic jam di mana-mana..lagi-lagi sewaktu ingin melayan selekoh-selekoh tika mendaki laluan Tapah... Alhamdulillah perjalanan lancar, Cuma tika melalui jalan berselekoh, sedikit perlahan kerana terpaksa membontoti lori besar… alahaiii..terpaksa laaaa.. Nak memotong takut gak…sehingga lah tempat yang boleh memotong, barulah boleh berdessupp perginye… hehe.. Kesabaran amat perlu ketika ini.
 
Dalam pukul 10.30am, sampai ke Cameron Highland Alhamdulillah. terus check-in
 
Lokasi pertama ialah Taman Rama²
Melihat-lihat ladang teh yang sangat cantik, saujana mata memandang. Subhanallah, amat besar kekuasaan Allah menciptakan panaroma sebegini hebat untuk tatapan hamba-hamba-Nya.
 
Petangnya  ke pasar malam Brincang. Ramai nya orang.... Bersesak-sesak jugak la nak berjalan.. Barang-barang kat sini boleh dikatakan murah juga jika dibandingkan dengan sesetengah tempat lain di Cameron Highland ini. Seperti sayuran, strawberry, pokok kaktus, jagung dan banyak lagi lah....Esok mau ke Ipoh..Ikut Simpang Pulai pulak

5 Responses to " Cameron Highland "

  1. Check in di country lodge ke? Tempat yang biasa saya check in juga tu. mudah nak ke pasar malam dan dekat dengan kedai makan.

    ReplyDelete
  2. Mcm mana cuaca di sana,sejuk ke?

    ReplyDelete
  3. Saya baru pertama kali sampai ke CH akhir tahun lepas..tapi belum puas meronda2 di sana..ada peluang insyaAllah nak pergi lagi.

    :-)

    ReplyDelete

Apesal Widget

Link Exchange

Rakan Blogger