Tuesday, January 1, 2013

Cameron Highland

Alhamdulillah, untuk kesekian kalinya  saya sekeluarga berkesempatan untuk ke Cameron Highland…
Bertolak seawal 6.00pagi dari Masjid Tanah, mengharapkan perjalanan lancar dan tiada traffic jam di mana-mana..lagi-lagi sewaktu ingin melayan selekoh-selekoh tika mendaki laluan Tapah... Alhamdulillah perjalanan lancar, Cuma tika melalui jalan berselekoh, sedikit perlahan kerana terpaksa membontoti lori besar… alahaiii..terpaksa laaaa.. Nak memotong takut gak…sehingga lah tempat yang boleh memotong, barulah boleh berdessupp perginye… hehe.. Kesabaran amat perlu ketika ini.
 
Dalam pukul 10.30am, sampai ke Cameron Highland Alhamdulillah. terus check-in
 
Lokasi pertama ialah Taman Rama²
Melihat-lihat ladang teh yang sangat cantik, saujana mata memandang. Subhanallah, amat besar kekuasaan Allah menciptakan panaroma sebegini hebat untuk tatapan hamba-hamba-Nya.
 
Petangnya  ke pasar malam Brincang. Ramai nya orang.... Bersesak-sesak jugak la nak berjalan.. Barang-barang kat sini boleh dikatakan murah juga jika dibandingkan dengan sesetengah tempat lain di Cameron Highland ini. Seperti sayuran, strawberry, pokok kaktus, jagung dan banyak lagi lah....Esok mau ke Ipoh..Ikut Simpang Pulai pulak

5 comments:

  1. Check in di country lodge ke? Tempat yang biasa saya check in juga tu. mudah nak ke pasar malam dan dekat dengan kedai makan.

    ReplyDelete
  2. Mcm mana cuaca di sana,sejuk ke?

    ReplyDelete
  3. Saya baru pertama kali sampai ke CH akhir tahun lepas..tapi belum puas meronda2 di sana..ada peluang insyaAllah nak pergi lagi.

    :-)

    ReplyDelete

Pengunjung

Total Pageviews

Rakan Blogger

Apesal Widget

Link Exchange

backlinks exchange gratis indonesia

Labels

10 Tabiat Rosakkan Otak (1) abang (1) adik (1) Allah (1) alor gajah (1) anak (1) ancasa (1) angry birds (1) arab saudi (1) astro (1) badarudin (1) Bersih 3.0 (1) Bersih 3.0 LIVE : Dataran Merdeka (1) biri-- biri (1) Bob Kuman (1) buku reks (1) cegah (1) Dataran Merdeka (1) demokrasi (1) doa (1) Ducati Monster 795 (1) Duit Kertas Baru Malaysia 2012 (1) emas (1) eraser (1) filipina (1) Final Piala Malaysia (1) flash drive (1) Gaji Naik kerajaan (1) galaxy tab 10.1 (1) gen cacing (1) guru (1) guru penyayang (1) hacker (1) Harakah (1) Himpunan Bersih 3.0-Duduk Bantah (1) Honda CR-Z (1) i-pad (1) ibrahim ali.perlimen (1) impian (1) insurans (1) International (1) Islam (2) Kaedah Pemindahan Gaji (1) kasih ibu (1) kedai satu malaysia (1) Kehilangan MH370 (2) kemaluan (1) kembara (1) Keylogger (1) kolej matrikulasi melaka (1) kompleks sejarah pasir salak (1) kopi (1) Kumpulan Pelaksana (1) Kumpuulan Premier (1) kunyit (1) kutip sampah (1) lampu picit (1) lampu suluh (1) legoland malaysia (1) Liga Super (1) lindungi (1) Live STREAMMING TV (1) lobak (1) logo Google (1) Marco Simoncelli (1) Maxis (1) melaka merentas zaman (1) meletup (1) menangis (1) minyak enjin radiator dan air bateri (2) MUET (1) najis musang (1) nelayan (1) neraka (1) nyawa (2) otak (1) parcel (1) Parlimen Malaysia (1) password (2) patuk (1) pemadam (1) pencil (1) pengorbanan (1) pensil (1) Piala Malaysia (2) PiaLa Sultan Ahmad Shah (1) Piala Sumbangsih (1) Preve (1) proton (1) PROTON Preve (2) prtal mygfl (1) Saintis China (1) sakit jantung (1) samsung (1) samsung galaxy tab (1) Saraan Baru Perkhidmatan Awam (1) Saraan Baru Perkhidmatan Awan (SBPA) (2) Saraan Baru Perkhidmatan Awan (SBPA) - ‘Exit Policy’ (1) SBPA (1) SEA Games 1969 (1) sejarah (1) sekolah (1) Siamang jantan gigit dua budak (1) Sifir Gaji Baru Saraan Baru Perkhidmatan Awam (1) Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (1) SKMM (1) Skuad Bola Sepak Negeri Sembilan 2012 (1) SSM (1) syima (1) Syurga (1) tablet (1) tablets (1) team bolasepak malaysia (1) telefon (1) telefon bimbit (1) telur (1) tidurr (2) Tok Guru (1) Tragedi MH370 (1) ubat lampu (1) ular (1) ulat (1) usb drive (1) wanita (2) wanita menangis (1) Zoo Melaka (1)