Latest Updates

Gaji Kakitangan Awam Bakal Naik 2013 ?..Betul Ke

Pelbagai berita gembira yang kedengaran sejak akhir-akhir ini. Pengumuman beberapa projek juta-juta di merata-rata tempat di seluruh negara. Dan terbaru, tiba giliran 1.4 juta kakitangan awam di seluruh negara pula menerima “berita gembira” yang dikatakan bakal diumumkan tidak lama lagi.
Kenyataan terbaru Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di mana beliau akan mengumumkan berita gembira untuk kakitangan awam,  melibatkan beberapa isu berbangkit selama ini yang telah berjaya diselesaikannya.
“Saya faham telah banyak perkara yang telah dapat diselesaikan oleh kerajaan namun masih ada beberapa perkara yang belum selesai.
“Tunggulah dan berdoalah agak panjang daripada biasa kerana mungkin ada berita baik akan diterima (oleh penjawat awam) tidak lama lagi,” katanya.
Persoalannya apakah berita gembira yang dimaksudkan itu di mana dikatakan mampu menyelesaikan isu berbangkit dikalangan 1.4 juta kakitangan awam di Malaysia selama ini? Adakah ini juga bakal dilihat sebagai “gula-gula” pilihanraya umum ke-13 nanti

5 Responses to " Gaji Kakitangan Awam Bakal Naik 2013 ?..Betul Ke "

 1. Bertuahlah kalau dapat kenaikan.

  ReplyDelete
 2. Aida ada dengar ucapan TPM nie hari tu kat berita ke kat mana ntah.. tulah agak2nya apa lah kan kejutan tu. Kalau betul naik gaji, Alhamdulillah rezeki share sesama.. hehe :)

  ReplyDelete
 3. ye ke?kalau naik gaji,syukur alhadulillah..tapi macam dalam mimpi jela..hehe

  ReplyDelete
 4. saya sokong saja dapat naik gaji.....
  Maklumlah gaji saya salah badget masa Loan dahulu.... mudah-mudahan ini kalilah, baru gaji saya ngam..ngam

  ReplyDelete

Apesal Widget

Link Exchange

Rakan Blogger